El Paso

Een paar maanden geleden kreeg ik de kans om naar El Paso te gaan.

Mijn vader zei nog tegen me dat dit gewoon een gigantische grensstad is, waar niet veel te beleven valt, dus was ik niet meteen super enthousiast. Na wat research over de bestemming bleek dat de stad heel wat troeven heeft, dus besloot ik toch te gaan. Ik kan jullie nu al verklappen: het was een droombestemming!

Na een heerlijke nachtrust in het centrum had de ochtendstond letterlijk goud in de mond: we begonnen de zonnige dag met een mountainbiketocht in Chuck Heinrich Memorial Park. Wat een gevoel om in de woestijn te kunnen rijden! Al snel kwamen we locals tegen en ze namen ons mee naar te tofste plekken van het park. Natuurlijk kregen we na verloop van tijd honger en een paar uur later was het dus tijd voor een heerlijk Mexicaans geïnspireerd ontbijt. Het eten in El Paso is FENOMENAAL.

Daarna bezochten we downtown El Paso. Schitterende historische gebouwen en super vriendelijke lokale bevolking. Iedereen was aan het lachen en er heerste een relaxte sfeer.

De volgende dag bezochten we Hueco Tanks, een must visit als je in El Paso bent. Ik zal niets verklappen, maar je waant je hier in een andere wereld. Ik was erg onder de indruk van onze wandeling met een ranger.

Daarna reden we verder naar Mesilla (Las Cruces) een oud stadje dat bekendheid verwierf door Billy the Kid.

Onze laatste stop was het schitterend nationaal Park: White Sands. Hier kan het gigantisch warm worden in de zomer (>40 graden), maar toch doet het denken aan een winterwonderland. Haal de slee maar boven!

Voor mij is El Paso een dikke meevaller geworden! Het heerlijk eten, de vriendelijke bevolking, de geschiedenis en de schitterende natuur zorgen ervoor dat ik niet kan wachten om terug te gaan.

Aanrader!

Je reis begint hier!