Over mezelf

"Ik was voor de eerste keer in Amerika toen ik 12 was."

Ik ben Ruben, zaakvoerder van Exciting West. Al van kleins af aan ben ik in de ban van de USA. De prachtige natuur, de oprecht vriendelijke mensen en de schitterende steden kunnen me nog steeds keer op keer bekoren.

Exciting West zorgt ervoor dat Bruggelingen (maar uiteraard ook andere Belgen) hun droomreis in de USA kunnen beleven. 

Hoe is Exciting West ontstaan?

Na een tijdje viel het ons op dat vele reisorganisatoren steeds dezelfde routes in de USA voorstelden. Wij vonden dit jammer, want de USA heeft zoveel meer te bieden!

Velen kijken ons dan ook verbaasd aan als we melden dat je in de USA ook heerlijk kan eten en vele culturele activiteiten kan doen.
Hou je van sport, cultuur, steden, gastronomie, natuur, wildlife, … of dino’s?We zijn ervan overtuigd dat we je een reis op maat kunnen voorstellen die je voor de rest van je leven zal onthouden.

Mijn persoonlijke reistips?

 1. Geldig Paspoort en Visum: Het lijkt misschien vanzelfsprekend. Maar zorg ervoor dat uw internationaal paspoort gedurende uw hele reis naar de VS geldig blijft. Vraag ook tijdig een ESTA (Electronic System for Travel Authorization) aan: https://esta.cbp.dhs.gov
  • Dit nieuwe systeem, Electronic System for Travel Authorization (ESTA), geldt voor vertrekken naar en via de USA. Deze nieuwe werkwijze vervangt het I-94W formulier dat aan boord wordt ingevuld. De authorisatie om naar de USA te reizen is 2 jaar geldig of korter als het paspoort eerder verloopt en geldig voor meerdere aankomsten in de USA. Per reis moeten de reisgegevens worden geupdate. De ESTA authorisatie is een goedkeuring om aan boord te gaan van een vliegtuig of een schip richting de USA. Toegang tot de USA is via dit systeem niet gegarandeerd. De uiteindelijke beslissing om toegelaten te worden ligt bij de immigration officer in de USA. We adviseren om een print van de authorisatie mee te nemen naar de luchthaven. Een ESTA kost 21 dollar per persoon, te betalen via creditcard!
 2. Aanpassen aan Tijdzones: Beperk jetlag door geleidelijk uw slaapschema aan te passen aan het tijdsverschil. De VS kent meerdere tijdzones.
  • Eastern Time(de staten van New England tot Florida) kent een tijdsverschil van 6 uur met België. In Amerika gebruikt men een 12-uurs klok in plaats van de 24-uurs klok die wij kennen. De notitie a.m. geeft aan of het om de ochtend gaat en de notitie p.m. geeft de tijden na 12:00 uur aan. (5 a.m. = 5 uur ‘s ochtends / 5 p.m. = 5 uur ‘s middags).
  • Central Time(de staten in het midden van het land) kent een tijdsverschil van 7 uur met België.
  • Mountain Time(Arizona, New Mexico, Utah, Colorado, Wyoming, Idaho, Montana en delen van Kansas, Nebraska, South Dakota en North
   Dakota) kent een tijdsverschil van 8 uur met België. (Wanneer het hier 10:00 uur is, is het 18:00 uur in België).
  • Pacific Time(Californië, Nevada, Oregon en Washington) kent een tijdsverschil van 9 uur met België. (Wanneer het in San Francisco 9:00 uur is, is het 18:00 uur in België).
  • Alaska Time Zonekent een tijdverschil van 10u met België
  • Hawaiian Time Zonekent een tijdverschil van 12u met België
 3. Uitgebreide Reisverzekering: Bescherm uzelf met een uitgebreide reisverzekering die medische kosten, verlies van bagage en reisonderbrekingen dekt. Medische kosten in de VS kunnen hoog zijn.
 4. Medicijnen en Documentatie: Neem medicijnen mee in de originele verpakking en breng doktersvoorschriften mee, vooral voor specifieke medische behoeften.
 5. Opladers en stopcontacten: De VS gebruikt een elektrische spanning van 110-120V en een frequentie van 60Hz. Controleer of uw apparaten compatibel zijn of neem geschikte adapters mee.
 6. Betalingsmethoden: Creditcards worden (bijna) overal geaccepteerd. Informeer uw bank over uw reisdata om te voorkomen dat uw kaarten worden geblokkeerd tijdens uw verblijf. We raden ook aan om je limiet tijdelijk te verhogen, zodat je zeker voldoende middelen hebt op reis.
 7. Fooi-etiquette: Fooi geven is gebruikelijk in de VS. Een standaard fooi is 15-20% in restaurants en voor taxichauffeurs.
 8. Veiligheidsmaatregelen: Wees alert op persoonlijke bezittingen, vooral in drukke toeristische gebieden. Bewaar belangrijke documenten en contant geld op een veilige plek.
 9. Mobiele Diensten: Controleer bij uw mobiele provider de internationale dekking en tarieven. Overweeg de aanschaf van een e-SIM-kaart voor voordelige communicatie. Dit is een betrouwbare leverancier: https://esim.holafly.com/

Met deze tips kunt u uw reis naar de Verenigde Staten soepeler en aangenamer laten verlopen. Vergeet niet om van elk moment te genieten en alle prachtige bezienswaardigheden en ervaringen die het land te bieden heeft, te ontdekken.

Je reis begint hier!