West-kust verenigde staten

Als ex-collega verliep de kennisname vlot, Rubens enthousiasme was mij bekend.

Ik ben gestart met het doorgeven van het aantal reisdagen, waarop Ruben een route uitstippelde. Het was de bedoeling om op 28 dagen zoveel mogelijk te bezoeken : 3 citytrips (Los Angeles, Las Vegas en San Francisco) en zoveel mogelijk nationale parken.  De NP wilde ik het liefst al wandelend verkennen.

Na het ophalen van de huurauto was al direct Los Angeles aan de beurt. De Hollywoord Sign en de Walk of Fame met de sterren blijven bij.  Ook mijn fietstocht naar Venice Beach en de Santa Monica Pier waren blikvangers.

Dag 4 en 5 waren voor Palm Springs.  Hier kwam ik in een hittegolf terecht met constant temperaturen van boven de 40°C.  Dat weerhield mij niet om de voorziene wandelingen in de Indian Canyons te doen.  Het eerste NP stond ook op het menu : Joshua Tree NP.

Dag 6 en 7 waren voor Scottsdale, een voorstad van Phoenix.  Hier waren Papago Park met de “Hole in the Rock” en de beklimming van de “Camelback mountain” voorzien. Dit was de zwaarste wandeling en dit bij een temperatuur van 46°C.  De zweetafzetting maakte van mijn donkerblauwe t-shirt een witte !

Dag 8 en 9 waren voor Sedona, ook een wandelparadijs.  De knalrode rotsen zorgen voor een prachtig decor tijdens wandelingen zoals “Cathedral Rock”, “Broken arrow trail” en “Devils bridge trail”.

Dag 10 was voor de Grand Canyon. In eerste instantie zorgde regen en mist voor een beperkt zicht, maar na de middag klaarde het op en konden we alle viewpoints van de West Rim bezoeken met de Shuttle dienst.

Dag 11 startte met een helikoptervlucht boven de Grand Canyon wat voor mij een adembenemende ervaring was.  Daarna vertrok ik richting Page, niet zonder onderweg te stoppen aan de Horseshoe Bend.

Dag 12 had weer 2 hoogtepunten in petto : onderweg naar Monument Valley was er mijn stop aan de Antelope Canyon.  De lichtinval in deze canyon zorgt voor een fenomenale kleurenpracht tijdens mijn wandeling.  Je blijft maar fotograferen.  Monument Valley zelf is een reservaat van de Navajo indianen met vele prachtige rotsformaties.  Er wordt aangeraden om niet zelf te rijden omdat de wegen er heel slecht bijliggen, maar ik deed zoals de meesten het toch.

Dag 13 reed ik naar mijn verste punt : Durango.  Onderweg was het Mesa Verde NP met zijn Cliff Dwellings (woonplaatsen onder overhangende rotsen) een interessante stopplaats.

Dag 14 en 15 waren voor Moab. Van hieruit kon ik 2 zeer mooie NP bezoeken.  Dag 1 was voor Arches NP met zijn 2000 bogen, door wind en regen uitgehold in de zandsteen.  Delicate Arch is hier de bekendste en spectaculairste.  Canyonlands NP is dan weer een doolhof van kloven en ravijnen, de ene al mooier dan de andere.

Dag 16 was voor Bryce Canyon NP.  Een kleiner, maar heel speciaal park door de hoodoo’s.  Ik wandel hier de Navajo loop trail en bezoek de vele uitzichtpunten.

Dag 17 en 18 waren voor Zion NP.  Dit is een indrukwekkend park.  Van zodra je het park binnenrijdt, ben je “impressed”.  Hier deed ik op dag 1 Angel’s Landing, een pittige wandeling met veel hoogtemeters.  Op dag 2 was het waden door “The Narrows”.  Wandelen door de rvier tussen de honderden meters hoge rotsen.

Dag 19 en 20 waren voor Las Vegas.  Hier wandel je gewoon “The Strip” af.  De vele impressionante hotels doen meermaals je mond openvallen.  Big, bigger, biggest.  Ondertussen pik ik wat gratis shows mee o.a. The Volcano show bij The Mirage en de Dansende Fonteinen bij het Bellagio.

Dag 21 was bedoeld om via Death Valley naar Mammoth Lakes te rijden.  Omwille van diverse stormen waren de wegen in Death Valley echter vernield en moest ik omrijden.  Naast de 600 km was er enkel een bezoek aan Mono Lake.

Voor dag 22 en 23 reed ik via de Tioga Pas naar Yosemite NP.  Hier was het weer een combinatie van wandelen (naar de Vernal Falls en Yosemite Falls bvb) en autorijden.  El Capitan (bekend van Tom Waes’ zijn beklimming) is hier zeer indrukwekkend. In Mariposa Grove kan je de reuzensequoia’s bekijken.

Dag 24 en 25 waren voor San Francisco.  Hoogtepunt is hier de Golden Gate bridge.  Ze durft zich al eens te verstoppen in een wolkensluier zoals op dag 1, maar op dag 2 was ze wel goed zichtbaar.

San Francisco

Dag 26 was de aanvang van de terugtocht naar Los Angeles via de highway 1 langs de kust.  De verschillende uitkijkpunten en strandjes op weg naar Monterey maken de rit aangenaam.

Dag 27 rijd ik naar Santa Barbara, een aangename stad waarvan je denkt, hier zou ik nog wel kunnen wonen. Onderweg passeer je de Bixby Creek Bridge.

Dag 28 kom ik terug aan in Malibu (Los Angeles).  Een wandeling in het Malibu State Park sluit mijn road trip af.

Dag 29 start de terugreis naar België.

Nog enkele laatste sfeerfoto's:

Je reis begint hier!