Veelgestelde vragen
Veelgestelde Vragen
Je Belgisch rijbewijs is in de Verenigde Staten geldig. De meeste autoverhuurbedrijven nemen over het algemeen genoegen met een Belgisch rijbewijs, mits er in het Engels staat dat het om een ‘driving license’ gaat.
Staat dit er niet op, dan raden wij je aan een internationaal rijbewijs (IRB) aan te schaffen.
Bij de grensovergang van Canada naar de Verenigde Staten over land, hoef je als Belg niet te beschikken over een ESTA. Als je er voor kiest om via het water of de lucht naar Amerika te reizen, dien je een ESTA-aanvraag te doen.
1. Keep your lane
In veel delen van de VS bestaat het zogenaamde ‘keep your lane‘ systeem: blijf op uw eigen rijstrook. Dat betekent feitelijk dat u links en rechts kan worden ingehaald en dat zelf ook mag doen. Zit u op de derde baan dan blijft u daar tot u het nodig vind om te gaan inhalen. U moet dan wel goed naar links en rechts kijken want men kan u tenslotte ook inhalen vanuit de rechterhoek. Op de wegen waar van u wordt verwacht dat u zoveel mogelijk rechts blijft rijden zult u een bord aantreffen met de mededeling: keep right, except to pass (blijf rechts rijden, alleen voor inhalen gaat u naar een andere baan).
2. Afslaan naar rechts
Een ander verschil met België is het afslaan naar rechts bij verkeerslichten. In de meeste gevallen mag u namelijk door rood rijden als u rechtsaf gaat. U moet zich dan wel vergewissen van het feit dat er geen naderend verkeer van links komt en dat er in het geheel geen voetgangers uw pad kruisen. Ook moet de auto geheel stil staan voor u besluit door rood rechtsaf te rijden. In sommige gevallen mag u niet doorrijden, het bord met ‘no turn on red’ zal u daarvoor waarschuwen.
Begrippen
- Through traffic = doorgaand verkeer
- Yield = voorrang verlenen
- No through traffic = doorgaand verkeer gestremd
- Detour = omleiding
- Dead end = doodlopend
- Interstates = Snelwegen
Tijdens je reis in Amerika kan je te maken krijgen met ziekte of een ongeval. In dat geval zal je merken dat de gezondheidszorg in de Verenigde Staten nogal verschilt van de onze. Zo zijn in de Verenigde Staten de medische kosten bijzonder hoog. Een bezoek aan een huisarts of ziekenhuis kost immers al snel heel wat geld.
Een paar jaar geleden was ik in de USA en ik werd heel licht aangereden door een andere wagen. Helaas had ik hierdoor wat last aan mijn nek en ik besloot om naar de dokter te gaan voor de veiligheid. Eenmaal daar aangekomen zag ik een arts en werd al snel duidelijk dat het niet ernstig was. Kostenplaatje: 1000$ voor de consultatie.
Een ziekenhuisopname is ook heel wat duurder dan bij ons thuis. Voor een paar nachtjes in het ziekenhuis kan je zomaar een rekening van 10.000den dollar verwachten. Dit is ook een reden dat je eerst moet aantonen dat je goed verzekerd bent en de kosten kan betalen voor je wordt opgenomen in het ziekenhuis.
Een goede bijstandsverzekering kan hierbij helpen.
In de USA werken ze met Fahrenheit in plaats van Celsius. Verschiet dus niet als de temperatuur ineens 86 graden is. Dat komt immers overeen met een aangename 30 graden celsius. Fahreinheit naar celsius convertor
Jazeker, wij hebben een samenwerking met Via Americana, een collectief van lokale Belgische gidsen. Ze leiden jullie met plezier rond in hun nieuwe thuis: San Francisco, Los Angeles, Salt Lake City, Chicago, Detroit, Denver, New York, Philadelphia of Washington.
Contacteer ons zeker voor meer info!